online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht

Pilav

ingredi├źnten

2 eetlepels olie

1 rode ui

2 teentjes knoflook

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

250 gram kippenlevers

1 eetlepel bloem

50 gram sultanarozijnen

300 gram witte rijst

600 milliliter kippenbouillon van tablet

50 gram pijnboompitten

1 theelepel sinaasappelrasp


  • 1 Verwarm de olie in een grote hapjespan en fruit de ui, de knoflook, despecerijen en zout en peper circa 4 minuten op middelhoge stand.
  • 2 Voeg de kippenlever en bloem toe en roerbak snel om en om.
  • 3 Voeg de rozijnen, de rijst en de bouillon toe en breng het geheel al roerende aan de kook.
  • 4 Laat de rijst in circa 15 minuten de bouillon opnemen en zet dan de warmtebron uit.
  • 5 Laat de pilav nog 5 minuten zo staan. Rooster ondertussen de pijnboompitten met de sinaasappelrasp in een paar minuten lichtbruin en bestrooi ze met zout.
  • 6 Verdeel de koriander erdoor. Serveer de pilav en strooi de gekruide pitjes erover.


voedingswaarde

energie 530 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 74 gram
eiwit 21 gram