voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht

Pilav

ingredi├źnten

2 eetlepels olie

1 rode ui

2 teentjes knoflook

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

250 gram kippenlevers

1 eetlepel bloem

50 gram sultanarozijnen

300 gram witte rijst

600 milliliter kippenbouillon van tablet

50 gram pijnboompitten

1 theelepel sinaasappelrasp


  • 1 Verwarm de olie in een grote hapjespan en fruit de ui, de knoflook, despecerijen en zout en peper circa 4 minuten op middelhoge stand.
  • 2 Voeg de kippenlever en bloem toe en roerbak snel om en om.
  • 3 Voeg de rozijnen, de rijst en de bouillon toe en breng het geheel al roerende aan de kook.
  • 4 Laat de rijst in circa 15 minuten de bouillon opnemen en zet dan de warmtebron uit.
  • 5 Laat de pilav nog 5 minuten zo staan. Rooster ondertussen de pijnboompitten met de sinaasappelrasp in een paar minuten lichtbruin en bestrooi ze met zout.
  • 6 Verdeel de koriander erdoor. Serveer de pilav en strooi de gekruide pitjes erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 530 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 74 gram
eiwit 21 gram