online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

10 personen
gemiddeld
20 min.
tussendoortje
Recepten Pinda-bananencake met kokos

Pinda-bananencake met kokos

ingrediënten

100 gram zachte boter

75 gram lichtbruine basterdsuiker

2 eetlepels honing

3 eieren

3 bananen

100 gram kwark

200 gram zelfrijzend bakmeel

150 gram ongezouten pinda’s

1 eetlepel ongezouten pinda

4 eetlepels kokosrasp

200 gram mascarpone

2 eetlepels honing

1 theelepel sinaasappelrasp

2 eetlepels kokosrasp


benodigheden

cakevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de boter, suiker en honing met een mixer tot een wit, romig mengsel. Voeg een voor een de eieren toe en mix nog 2 minuten.
  • 2 Prak de bananen helemaal fijn en voeg ze met de kwark toe aan het botermengsel. Klop nog 1 minuut tot een luchtig geheel.
  • 3 Zeef het bakmeel en een snuf zout erboven. Schep dit eerst voorzichtig erdoorheen en mix daarna verder tot een glad beslag.
  • 4 Schep met een spatel de pinda’s en kokos erdoor en schep het beslag in de cakevorm. Bak de cake in het midden van de oven in circa 1 uur gaar. Laat even afkoelen, stort de cake op een rooster of schaal en laat verder afkoelen.
  • 5 Klop de mascarpone met de honing en sinaasappelrasp glad en bestrijk de bovenkant van de pinda-bananencake hiermee. Bestrooi met de kokos en de rest van de pinda’s.


voedingswaarde

energie 490 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 12 gram