online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

ontdek het gemak van een SPAR account!

Maak boodschappenlijsjes, plaats eerdere bestellingen opnieuw of bestel voor iemand anders. 


bekijk de video

of maak een account aan
10 personen
gemiddeld
20 min.
tussendoortje
Recepten Pinda-bananencake met kokos

Pinda-bananencake met kokos

ingrediënten

100 gram zachte boter

75 gram lichtbruine basterdsuiker

2 eetlepels honing

3 eieren

3 bananen

100 gram kwark

200 gram zelfrijzend bakmeel

150 gram ongezouten pinda’s

1 eetlepel ongezouten pinda

4 eetlepels kokosrasp

200 gram mascarpone

2 eetlepels honing

1 theelepel sinaasappelrasp

2 eetlepels kokosrasp


benodigdheden

cakevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de boter, suiker en honing met een mixer tot een wit, romig mengsel. Voeg een voor een de eieren toe en mix nog 2 minuten.
  • 2 Prak de bananen helemaal fijn en voeg ze met de kwark toe aan het botermengsel. Klop nog 1 minuut tot een luchtig geheel.
  • 3 Zeef het bakmeel en een snuf zout erboven. Schep dit eerst voorzichtig erdoorheen en mix daarna verder tot een glad beslag.
  • 4 Schep met een spatel de pinda’s en kokos erdoor en schep het beslag in de cakevorm. Bak de cake in het midden van de oven in circa 1 uur gaar. Laat even afkoelen, stort de cake op een rooster of schaal en laat verder afkoelen.
  • 5 Klop de mascarpone met de honing en sinaasappelrasp glad en bestrijk de bovenkant van de pinda-bananencake hiermee. Bestrooi met de kokos en de rest van de pinda’s.


voedingswaarde

energie 490 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 12 gram