voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht
Recepten Pinda-voetballetjes

Pinda-voetballetjes

ingredi├źnten

1 snee oud witbrood

500 gram half-om-half gehakt

1 ei

rode peper

2 lente-/bosuitjes

1 teentje knoflook

2 eetlepels kokosrasp

3 eetlepels pindakaas met stukjes noot

1 bos koriander

2 eetlepels olie


  • 1 Laat het brood even weken in koud water en knijp het weer uit.
  • 2 Vermeng het gehakt met het ei, het brood, de rode peper, de bosui, de knoflook, de kokos, de pindakaas en de koriander. Breng het gehakt zo nodig op smaak met zout en peper.
  • 3 Rol er kleine balletjes van en laat die een uurtje of langer opstijven in de koelkast. Verwarm de olie en bak de balletjes in porties om en om in circa 10 minuten bruin en gaar. Serveer direct.
  • 4 Rol er kleine balletjes van en laat die een uurtje of langer opstijven in de koelkast. Verwarm de olie en bak de balletjes in porties om en om in circa 10 minuten bruin en gaar. Serveer direct.

bereidingstip

Lekker met stokbrood en pindasaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 30 gram