online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht
Recepten Pinda-voetballetjes

Pinda-voetballetjes

ingredi├źnten

1 snee oud witbrood

500 gram half-om-half gehakt

1 ei

rode peper

2 lente-/bosuitjes

1 teentje knoflook

2 eetlepels kokosrasp

3 eetlepels pindakaas met stukjes noot

1 bos koriander

2 eetlepels olie


  • 1 Laat het brood even weken in koud water en knijp het weer uit.
  • 2 Vermeng het gehakt met het ei, het brood, de rode peper, de bosui, de knoflook, de kokos, de pindakaas en de koriander. Breng het gehakt zo nodig op smaak met zout en peper.
  • 3 Rol er kleine balletjes van en laat die een uurtje of langer opstijven in de koelkast. Verwarm de olie en bak de balletjes in porties om en om in circa 10 minuten bruin en gaar. Serveer direct.
  • 4 Rol er kleine balletjes van en laat die een uurtje of langer opstijven in de koelkast. Verwarm de olie en bak de balletjes in porties om en om in circa 10 minuten bruin en gaar. Serveer direct.

bereidingstip

Lekker met stokbrood en pindasaus.


voedingswaarde

energie 500 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 30 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier