online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

ontdek het gemak van een SPAR account!

Maak boodschappenlijsjes, plaats eerdere bestellingen opnieuw of bestel voor iemand anders. 


bekijk de video

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
10 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht
Recepten Pindafudge met chocolade en zeezout

Pindafudge met chocolade en zeezout

ingredi├źnten

100 gram lichtbruine basterdsuiker

100 milliliter kookroom

50 gram boter

200 gram witte chocolade

200 gram melkchocolade

300 gram ongezouten pinda’s

1 eetlepel ongezouten pinda

grof zeezout

25 gram pure chocolade


benodigdheden

schaal

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm suiker en kookroom in een wijde pan tot de suiker is gesmolten en laat de massa een halve minuut zachtjes koken. Schakel de warmtebron uit en roer de boter en witte chocolade erdoor tot alles is gesmolten.
  • 2 Roer tot de massa iets is afgekoeld en schep dan de gehakte pinda’s erdoor. Schep het mengsel op het bakpapier in de schaal en spreid het met een spatel uit. Bestrooi met zeezout, de gehakte pure chocolade en de rest van de pinda’s.
  • 3 Laat het geheel afkoelen en stevig worden. Zet dan minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast om verder op te stijven. Snijd de pindafudge met chocolade en zeezout voor het serveren in stukken. Lekker bij de koffie of thee.


voedingswaarde

energie 660 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 15 gram