online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

ontdek het gemak van een SPAR account!

Maak boodschappenlijsjes, plaats eerdere bestellingen opnieuw of bestel voor iemand anders. 


bekijk de video

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
10 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht
Recepten Pindakoekjes met limoen en kardemom

Pindakoekjes met limoen en kardemom

ingrediënten

125 gram gezouten pinda’s

50 gram poedersuiker

1 eetlepel poedersuiker

1 theelepel limoenrasp

1 snufje kardemompoeder

50 milliliter arachideolie

80 gram bloem


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 175°C. Maal in een keukenmachine de pinda’s met de poedersuiker, limoenrasp en kardemom tot een fijn poeder.
  • 2 Giet de olie voorzichtig erbij terwijl de machine draait. Voeg lepel voor lepel de bloem en een snufje zout toe. Voeg als het mengsel te droog is een paar druppels olie toe en als het mengsel te vochtig is een theelepel bloem.
  • 3 Draai met vochtige handen kleine balletjes van het deeg, leg op het bakpapier en druk iets in met de duim. Bak de koekjes in het midden van de oven in circa 20 minuten bruin. Laat afkoelen op de bakplaat.
  • 4 Schuif de koekjes met een spatel van de bakplaat op een schaal en bestrooi met poedersuiker.

bereidingstip

Haal deze pindakoekjes voorzichtig van de bakplaat, ze breken snel.


voedingswaarde

energie 435 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 10 gram