online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Pindasalade met kokos en komkommer

Pindasalade met kokos en komkommer

ingrediënten

200 gram ongezouten pinda’s

1 komkommer

6 lente-/bosuitjes

150 gram mais

100 gram taugé

4 eetlepels kokosrasp

struik paksoi

1 theelepel sambal oelek

2 eetlepels gembersiroop

2 eetlepels zonnebloemolie

limoen


  • 1 Rooster de pinda’s in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  • 2 Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Hak de pinda’s grof.
  • 3 Meng de komkommer, bosui, mais, taugé, kokos en pinda’s in een grote kom.
  • 4 Klop de sambal met de gembersiroop, olie en het limoensap los en breng eventueel op smaak met zout. Schep 2/3 van deze dressing door de salade en laat circa 30 minuten intrekken.
  • 5 Snijd het blad en de steel van de paksoi in ragfijne reepjes en verdeel over 4 borden. Verdeel de pindasalade erover en besprenkel met de rest van de dressing.
  • 6 Lekker met mihoen of witte rijst en een omelet of kipsaté.


voedingswaarde

energie 505 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 17 gram