voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
40 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Pindasoep

Pindasoep

ingredi├źnten

1 liter kippenbouillon

2 kruidnagels

1 laurierblaadje

1 sjalot

350 gram pindakaas

eetlepel sambal

100 milliliter kokosmelk

1 bosje lente-/bosui

bosje bladselderij

100 gram ongezouten pinda’s


  • 1 Laat de bouillon met de piment, laurier en sjalot circa 30 minuten trekken op een lage stand. Schep met een schuimspaan de kruiden en specerijen uit de bouillon.
  • 2 Roer de pindakaas, sambal en kokosmelk door de bouillon en breng opnieuw aan de kook.
  • 3 Laat de soep nog circa 10 minuten zachtjes pruttelen. Serveer de pindasoep in kommen en bestrooi met de bosui, selderij en pinda’s.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 835 kcal
vet 69 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 31 gram