online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
40 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Pindasoep

Pindasoep

ingredi├źnten

1 liter kippenbouillon

2 kruidnagels

1 laurierblaadje

1 sjalot

350 gram pindakaas

eetlepel sambal

100 milliliter kokosmelk

1 bosje lente-/bosui

bosje bladselderij

100 gram ongezouten pinda’s


  • 1 Laat de bouillon met de piment, laurier en sjalot circa 30 minuten trekken op een lage stand. Schep met een schuimspaan de kruiden en specerijen uit de bouillon.
  • 2 Roer de pindakaas, sambal en kokosmelk door de bouillon en breng opnieuw aan de kook.
  • 3 Laat de soep nog circa 10 minuten zachtjes pruttelen. Serveer de pindasoep in kommen en bestrooi met de bosui, selderij en pinda’s.


voedingswaarde

energie 835 kcal
vet 69 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 31 gram