voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Pindasoep met zoete aardappel

Pindasoep met zoete aardappel

ingrediënten

3 eetlepels olie

1 ui

2 teentjes knoflook

1 verse gember

1 groene paprika

1 rode paprika

2 zoete aardappels

1 theelepel cayennepeper

400 gram tomatenblokjes

1 groentebouillontablet

bakje Javaanse pinda satésaus

200 milliliter kokosmelk

2 eetlepels gezouten pinda’s

1 limoen


  • 1 Verhit de olie in een ruime (soep) pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember 2-3 minuten.
  • 2 Voeg de paprika en zoete aardappelblokjes toe en bak circa 3 minuten mee.
  • 3 Bestrooi met de cayennepeper en voeg de tomatenblokjes toe. Bak alles nog een minuut.
  • 4 Los het groentebouillontablet op in 1 liter heet water en giet in de pan. Breng de soep tegen de kook en laat 5 minuten zachtjes sudderen met het deksel op de pan.
  • 5 Roer de pindasaus er lepel voor lepel door. Roer goed zodat de saus oplost en de soep bindt.
  • 6 Verdeel de soep over diepe kommen en roer de kokosmelk erdoorheen.
  • 7 Bestrooi met de pinda’s en serveer met een partje limoen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 9 gram