online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Pindasoep met zoete aardappel

Pindasoep met zoete aardappel

ingrediënten

3 eetlepels olie

1 ui

2 teentjes knoflook

1 verse gember

1 groene paprika

1 rode paprika

2 zoete aardappels

1 theelepel cayennepeper

400 gram tomatenblokjes

1 groentebouillontablet

bakje Javaanse pinda satésaus

200 milliliter kokosmelk

2 eetlepels gezouten pinda’s

1 limoen


  • 1 Verhit de olie in een ruime (soep) pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember 2-3 minuten.
  • 2 Voeg de paprika en zoete aardappelblokjes toe en bak circa 3 minuten mee.
  • 3 Bestrooi met de cayennepeper en voeg de tomatenblokjes toe. Bak alles nog een minuut.
  • 4 Los het groentebouillontablet op in 1 liter heet water en giet in de pan. Breng de soep tegen de kook en laat 5 minuten zachtjes sudderen met het deksel op de pan.
  • 5 Roer de pindasaus er lepel voor lepel door. Roer goed zodat de saus oplost en de soep bindt.
  • 6 Verdeel de soep over diepe kommen en roer de kokosmelk erdoorheen.
  • 7 Bestrooi met de pinda’s en serveer met een partje limoen.


voedingswaarde

energie 400 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 9 gram