voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht, bijgerecht
Recepten Pisang goreng - gebakken banaan

Pisang goreng - gebakken banaan

ingrediënten

200 gram zelfrijzend bakmeel

1 zakje vanillesuiker

1 ei

200 milliliter melk

4 bananen

arachideolie


  • 1 Maak een glad en stevig beslag van het zelfrijzend bakmeel, de vanillesuiker, een snufje zout, het ei en de melk. Het beslag moet aan de banaan blijven 'hangen'. Snijd de bananen in de lengte doormidden.
  • 2 Verhit de olie in een frituurpan, een hoge koekenpan of wok. Schep de stukken banaan voorzichtig door het beslag. Snijd lange bananen eventueel nog een keer in de breedte door.
  • 3 Schep ze uit het beslag in de hete olie (180ºC). Bak enkele stukken banaan tegelijk. Bak het beslag om de banaan knapperig en lichtbruin. Laat de gebakken bananen even op keukenpapier uitlekken. Eet dit gerecht meteen op.
  • 4 Serveer hierbij vanille-ijs.

wijnadvies

Een zoete dessertwijn combineert mooi met de zoete banaansmaak én het vanille-ijs. Kies voor een Monbazillac of een Muscat de Rivesaltes (9-11ºC).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 10 gram