online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
15 min.
klein gerecht
Recepten Pistacheburgers met kaasdip

Pistacheburgers met kaasdip

ingrediënten

1 rode paprika

100 gram pistachenoten

250 gram kikkererwten

1 ei

1 handje bladselderij

4 eetlepels arachideolie

200 milliliter yoghurt

100 gram roomkaas

25 gram Parmezaanse kaas

1 mespunt cayennepeper

1 mespunt paprikapoeder

1 eetlepel tomatenketchup


benodigdheden

stervormige steker

  • 1 Verwijder de zaadlijsten van de paprika en steek sterretjes uit het vruchtvlees. Houd apart. Meng de ingrediënten voor de kaasdip.
  • 2 Pureer de noten grof met de kikkererwten, het ei, de bladselderij, zout en peper. Vorm er met vochtige handen burgertjes van.
  • 3 Verhit steeds 1 eetlepel olie in een gourmetpannetje en bak de pistacheburgers in 3-4 minuten per kant goudbruin.
  • 4 Leg een paprikaster, eventueel kort meegebakken, erop. Schep wat van de kaasdip erop en garneer met nog wat gehakte noten en parmezaan. Serveer de rest van de kaasdip erbij.


voedingswaarde

energie 450 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 17 gram