voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
gemiddeld
25 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Pistachemakarons met vanillecrème

Pistachemakarons met vanillecrème

ingrediënten

125 gram ongezouten pistachenoten

175 gram witte basterdsuiker

2 eetlepels sinaasappelrasp

50 gram bloem

3 eiwitten

125 gram mascarpone

vanillestokje


benodigdheden

2 bakplaten met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 170°C. Meng de noten met 125 g basterdsuiker en de sinaasappelrasp.
  • 2 Zeef de bloem erboven en schep deze erdoor.
  • 3 Klop de eiwitten met de rest van de basterdsuiker in een vetvrije kom stevig, maar niet helemaal stijf. Spatel het luchtig door het notenmengsel.
  • 4 Schep, met voldoende tussenruimte, rondjes van 4-5 cm van het beslag op twee met bakpapier beklede bakplaten.
  • 5 Bak de koekjes in 10-12 minuten luchtig en lichtbruin en stevig aan de onderkant. Laat ze 10 minuten afkoelen voordat ze met een spatel van het blik gehaald worden.
  • 6 Klop de mascarpone los met het merg van het vanillestokje.
  • 7 Bestrijk de onderkant van een koud koekje dik met de crème en zet een andere koekje er met de onderkant op.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 85 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 2 gram