online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
gemiddeld
25 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Pistachemakarons met vanillecrème

Pistachemakarons met vanillecrème

ingrediënten

125 gram ongezouten pistachenoten

175 gram witte basterdsuiker

2 eetlepels sinaasappelrasp

50 gram bloem

3 eiwitten

125 gram mascarpone

vanillestokje


benodigdheden

2 bakplaten met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 170°C. Meng de noten met 125 g basterdsuiker en de sinaasappelrasp.
  • 2 Zeef de bloem erboven en schep deze erdoor.
  • 3 Klop de eiwitten met de rest van de basterdsuiker in een vetvrije kom stevig, maar niet helemaal stijf. Spatel het luchtig door het notenmengsel.
  • 4 Schep, met voldoende tussenruimte, rondjes van 4-5 cm van het beslag op twee met bakpapier beklede bakplaten.
  • 5 Bak de koekjes in 10-12 minuten luchtig en lichtbruin en stevig aan de onderkant. Laat ze 10 minuten afkoelen voordat ze met een spatel van het blik gehaald worden.
  • 6 Klop de mascarpone los met het merg van het vanillestokje.
  • 7 Bestrijk de onderkant van een koud koekje dik met de crème en zet een andere koekje er met de onderkant op.


voedingswaarde

energie 85 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 2 gram