voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

bestel je boodschappen bij SPAR

✓ geen minimum besteding
 gratis bezorging vanaf €50,-
✓ achteraf met PIN betalen

 


Inloggen

of maak een account aan
eenvoudig
15 min.
bijgerecht
recepten Pistachepesto met rucola

Pistachepesto met rucola

ingrediënten

100 gram pistachenoten

50 gram rucola

2 teentjes knoflook

60 gram Parmezaanse kaas

100 milliliter olijfolie extra vergine


  • 1 Rooster de pistachenoten in een droge, hete koekenpan. Hak de rucola met de knoflook in een keukenmachine fijn.
  • 2 Voeg de pistachenoten toe en hak ze kort mee, maar niet helemaal fijn. Meng de Parmezaanse kaas erdoor. Giet de olijfolie er in een straaltje bij en meng goed.
  • 3 Breng de pesto eventueel op smaak met zout en peper. Lekker op geroosterd (stok)brood, ciabatta, bij kaas of vleeswaren.

bereidingstip

Vervang de pistache- door walnoten.. Neem spinazie in plaats van rucola voor dit recept.. Serveer deze pesto ook eens bij soep, pasta of risotto.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1740 kcal
vet 160 gram
verzadigd vet 30 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 46 gram