voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
eenvoudig
15 min.
bijgerecht
Recepten Pistachepesto met rucola

Pistachepesto met rucola

ingredi├źnten

100 gram pistachenoten

50 gram rucola

2 teentjes knoflook

60 gram Parmezaanse kaas

100 milliliter olijfolie extra vergine


  • 1 Rooster de pistachenoten in een droge, hete koekenpan. Hak de rucola met de knoflook in een keukenmachine fijn.
  • 2 Voeg de pistachenoten toe en hak ze kort mee, maar niet helemaal fijn. Meng de Parmezaanse kaas erdoor. Giet de olijfolie er in een straaltje bij en meng goed.
  • 3 Breng de pesto eventueel op smaak met zout en peper. Lekker op geroosterd (stok)brood, ciabatta, bij kaas of vleeswaren.

bereidingstip

Vervang de pistache- door walnoten.. Neem spinazie in plaats van rucola voor dit recept.. Serveer deze pesto ook eens bij soep, pasta of risotto.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1740 kcal
vet 160 gram
verzadigd vet 30 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 46 gram