voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Pita met chipolata en kikkererwtensalade

Pita met chipolata en kikkererwtensalade

ingredi├źnten

400 gram kikkererwten

1 rode ui

1 bosje verse munt

1 bosje verse koriander

100 gram feta

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel witte wijnazijn

1 eetlepel citroensap

8 chipolataworstjes

8 merguezworstjes

4 grote pitabroodjes


  • 1 Meng de kikkererwten met de ui, kruiden en feta.
  • 2 Klop een dressing van de olie en azijn en breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing door de salade en laat op smaak komen.
  • 3 Gril intussen de worstjes in circa 10 minuten gaar en verwarm de pitabroodjes in de oven of broodrooster.
  • 4 Snijd de broodjes open en serveer ze met de salade en worstjes


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 580 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 33 gram