voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch
recepten Pitabrood met gekruid gehakt

Pitabrood met gekruid gehakt

ingrediënten

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels zonnebloemolie

1 rode ui

500 gram lamsgehakt

500 gram rundergehakt

2 teentjes knoflook

theelepel kaneelpoeder

theelepel cayennepeper

1 eetlepel verse citroenmelisse

1 eetlepel verse munt

4 pitabroodjes

krop ijsbergsla

1 vleestomaat

200 milliliter knoflooksaus


  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Verhit de olie, fruit de ui en bak hierbij het gehakt rul. Voeg de geperste teentjes knoflook, kaneelpoeder, cayennepeper, citroenmelisse en zout naar smaak toe.
  • 2 Snijd de pitabroodjes open tot een envelopje. Leg ze 5 minuten in de oven.
  • 3 Stop wat slareepjes in de broodjes en verdeel daarover het gekruide gehakt. Garneer met de tomaat die in blokjes of partjes is gesneden. Serveer de knoflooksaus erbij.

wijnadvies

Côtes du Rhône, Côtes du Ventoux. Passend zijn ook Rioja en Valpolicella (rond 16ºC).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 555 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 30 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier