voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Pitapizza met tomaat, katenspek en rucola

Pitapizza met tomaat, katenspek en rucola

ingrediënten

4 pitabroodjes

200 milliliter gekruide tomatensaus

100 gram katenspek

250 gram cherry-/kerstomaatjes

1 eetlepel gedroogde oregano

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

100 gram belegen boerenkaas

100 gram belegen boerenkaas

75 gram rucola


benodigdheden

1 bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de broodjes horizontaal door en leg ze met de snijvlakken naar boven naast elkaar op de bakplaat.
  • 2 Bestrijk de snijvlakken met pastasaus. Rooster de plakjes katenspek licht krokant in een droge hete koekenpan. Leg ze op de pastasaus op de broodjes.
  • 3 Leg daarop de kerstomaatjes met de snijkanten naar boven. Strooi de oregano en de kaas erover.
  • 4 Zet de pitapizza's circa 10 minuten in het midden van de oven. Serveer ze met een pluk rucola.

wijnadvies

Tomaat en rucola houden bijzonder van Sauvignon Blanc. Veel keuze: Berg Schaduw, Jean Sablenay, Indomita en biologische Gamma.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 320 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 15 gram