online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, hoofdgerecht
Recepten Pittige Bietensoep + Pita-Tosti

Pittige Bietensoep + Pita-Tosti

ingrediënten

1 eetlepel olijfolie

1 rode ui

2 teentjes knoflook

1 verse gember

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

100 gram kruimige aardappels

500 gram gekookte bieten

300 milliliter runderbouillon van tablet

zure room

2 eetlepels olijfolie

2 rode uien

2 takjes verse tijm

2 eetlepels balsamicoazijn

4 grote pitabroodjes

1 handje rucola

150 gram feta


  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit, voor de pita-tosti, de olie in een koekenpan en fruit hierin de uienringen al omscheppend circa 5 minuten.
  • 2 Voeg de tijm toe. Giet de balsamicoazijn erbij en breng aan de kook. Leg een deksel op de pan en laat nog enkele minuten zachtjes stoven.
  • 3 Bevochtig de pitabroodjes en bak ze circa 5 minuten in de oven. Snijd de broodjes horizontaal doormidden. Beleg ze met de uien, rucola en feta en leg de broodjes nog een paar minuten tussen een tosti-ijzer of broodrooster tot de kaas een beetje smelt.
  • 4 Verhit, voor de soep, de olie in een grote pan en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand.
  • 5 Voeg de knoflook, gember en komijn toe en fruit nog een paar minuten.
  • 6 Voeg de aardappel, bietjes en bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep circa 10 minuten zachtjes doorkoken en pureer dan met een staafmixer.
  • 7 Breng op smaak met zout en peper. Garneer eventueel met een ‘swirl’ van zure room.


voedingswaarde

energie 440 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 15 gram