online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, hoofdgerecht
Recepten Pittige Bietensoep + Pita-Tosti

Pittige Bietensoep + Pita-Tosti

ingrediënten

1 eetlepel olijfolie

1 rode ui

2 teentjes knoflook

1 verse gember

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

100 gram kruimige aardappels

500 gram gekookte bieten

300 milliliter runderbouillon van tablet

zure room

2 eetlepels olijfolie

2 rode uien

2 takjes verse tijm

2 eetlepels balsamicoazijn

4 grote pitabroodjes

1 handje rucola

150 gram feta


  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit, voor de pita-tosti, de olie in een koekenpan en fruit hierin de uienringen al omscheppend circa 5 minuten.
  • 2 Voeg de tijm toe. Giet de balsamicoazijn erbij en breng aan de kook. Leg een deksel op de pan en laat nog enkele minuten zachtjes stoven.
  • 3 Bevochtig de pitabroodjes en bak ze circa 5 minuten in de oven. Snijd de broodjes horizontaal doormidden. Beleg ze met de uien, rucola en feta en leg de broodjes nog een paar minuten tussen een tosti-ijzer of broodrooster tot de kaas een beetje smelt.
  • 4 Verhit, voor de soep, de olie in een grote pan en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand.
  • 5 Voeg de knoflook, gember en komijn toe en fruit nog een paar minuten.
  • 6 Voeg de aardappel, bietjes en bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep circa 10 minuten zachtjes doorkoken en pureer dan met een staafmixer.
  • 7 Breng op smaak met zout en peper. Garneer eventueel met een ‘swirl’ van zure room.


voedingswaarde

energie 440 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 15 gram