online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Pittige burgers met tomatensaus en kruidenpuree

Pittige burgers met tomatensaus en kruidenpuree

ingredi├źnten

500 gram gehakt

1 ui

1 ei

3 eetlepels paneermeel

tabasco

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

1 kilogram kruimige aardappel

500 gram tomaten

6 eetlepels olijfolie

150 milliliter tomatensap

3 lente-/bosuitjes

2 eetlepels bieslook

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Meng het gehakt met de ui, het ei, paneermeel, enkele druppels tabasco, koriander, zout en peper. Vorm er burgers van en leg ze even in de koelkast.
  • 2 Kook de aardappels met zout gaar. Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water, pel ze en snijd ze in stukken.
  • 3 Verhit de helft van de olijfolie en bak hierin de burgers circa 5 minuten per kant. Schep ze uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • 4 Voeg de tomaten met het tomatensap, zout en peper toe aan het bakvet en kook zachtjes circa 3 minuten.
  • 5 Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de rest van de olijfolie, bosui, Italiaanse kruiden, zout en peper.
  • 6 Serveer de burgers met de tomatensaus bij de kruidenpuree.


voedingswaarde

energie 740 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 33 gram