voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Pittige burgers met tomatensaus en kruidenpuree

Pittige burgers met tomatensaus en kruidenpuree

ingredi├źnten

500 gram gehakt

1 ui

1 ei

3 eetlepels paneermeel

tabasco

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

1 kilogram kruimige aardappel

500 gram tomaten

6 eetlepels olijfolie

150 milliliter tomatensap

3 lente-/bosuitjes

2 eetlepels bieslook

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Meng het gehakt met de ui, het ei, paneermeel, enkele druppels tabasco, koriander, zout en peper. Vorm er burgers van en leg ze even in de koelkast.
  • 2 Kook de aardappels met zout gaar. Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water, pel ze en snijd ze in stukken.
  • 3 Verhit de helft van de olijfolie en bak hierin de burgers circa 5 minuten per kant. Schep ze uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • 4 Voeg de tomaten met het tomatensap, zout en peper toe aan het bakvet en kook zachtjes circa 3 minuten.
  • 5 Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de rest van de olijfolie, bosui, Italiaanse kruiden, zout en peper.
  • 6 Serveer de burgers met de tomatensaus bij de kruidenpuree.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 740 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 33 gram