voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Pittige gehaktballen met gebakken mie

Pittige gehaktballen met gebakken mie

ingrediënten

500 gram gehakt

1 ei

4 eetlepels paneermeel

4 eetlepels sambal oelek

1 ui

6 eetlepels arachideolie

6 eetlepels zonnebloemolie

48 gram bamikruiden

400 gram mie

250 milliliter satésaus kant-en-klaar

400 gram oosterse wokgroenten

1 komkommer

170 gram atjar tjampoer


  • 1 Meng het gehakt met het ei, de paneermeel, de ketjap, de sambal, zout, peper en de ui. Vorm er balletjes van ter grootte van een pingpongbal.
  • 2 Verhit 3 eetlepels olie en bak de balletjes in 15 minuten rondom bruin en gaar. Wel intussen de bamikruiden.
  • 3 Kook de mie en giet deze af. Bereid de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 4 Verhit de rest van de olie en roerbak hierin de bamikruiden en de roerbakgroenten circa 5 minuten.
  • 5 Voeg de mie toe en bak deze even mee. Serveer de mie met de gehaktballetjes, satésaus, komkommer en atjar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1090 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 108 gram
eiwit 46 gram