voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Pittige hamlappen met sinaasappel

Pittige hamlappen met sinaasappel

ingrediënten

4 sinaasappels

600 gram hamlappen

3 eetlepels arachideolie

1 rode ui

200 milliliter vleesbouillon

1 theelepel gemberwortel

theelepel gemberpoeder (djahé)

1 theelepel sambal oelek

50 gram blanke amandelen

2 eetlepels peterselie


  • 1 Snijd de schil van 2 sinaasappels dun en verdeel deze in smalle reepjes.
  • 2 Verwijder de witte velletjes van de buitenkant van de sinaasappels. Snijd de partjes van de sinaasappels tussen de vliesjes uit en vang het sap op.
  • 3 Pers 1 sinaasappel uit en snijd de overige sinaasappel in plakken.
  • 4 Bestrooi het vlees met zout en peper.
  • 5 Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom lichtbruin.
  • 6 Schep de ui erdoor en bak deze even mee. Blus af met de bouillon.
  • 7 Voeg de gember, sambal, sinaasappelschil, -sap, en -plakken toe en breng aan de kook. Stoof 20-25 minuten met het deksel op de pan.
  • 8 Rooster intussen de amandelen in een droge, hete koekenpan.
  • 9 Schep de sinaasappelplakken uit de pan en roer de sinaasappelpartjes erdoor.
  • 10 Bestrooi het vlees met de amandelen en peterselie.

bereidingstip

Gebruik karbonades of magere varkenslapjes in plaats van hamlappen.. Vervang de sambal door 1 kaneelstokje voor een wat mildere smaak. Verwijder het stokje voor het serveren.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 390 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 37 gram