online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Pittige kerriekabeljauwreepjes

Pittige kerriekabeljauwreepjes

ingrediënten

500 gram kabeljauwfilets

500 gram diepvrieskabeljauwfilets

100 gram bloem

200 milliliter visbouillon van tablet

1 eetlepel kerriepoeder

1 ei

rode peper

2 lente-/bosuitjes

1 teentje knoflook

arachideolie

zonnebloemolie


  • 1 Spoel de vis af, dep droog met keukenpapier en snijd in gelijke repen van circa 3 centimeter breed.
  • 2 Klop een glad beslag van de bloem, de bouillon, de kerriepoeder en het ei en schep daar de peper, de bosui en de knoflook doorheen.
  • 3 Verwarm de oven op 75°C. Verwarm een laag olie in een diepe pan.
  • 4 Haal steeds een paar stukjes vis door het beslag en frituur ze in een paar minuten goudbruin.
  • 5 Leg ze op een bakplaat en houd ze warm in de oven terwijl u de rest van de vis bakt.

bereidingstip

Lekker met curryketchup en een salade.

wijnadvies

Doe eens gek: schenk hier een Prosecco van Venetio bij. Heerlijk! Ook met een frisse Villa Mondi Soave zult u succes hebben. En wat rosé betreft is Berg Schaduw Pinotage een aanrader. Daar zit een klein zoetje in en dat gaat prachtig samen met de kerrie.


voedingswaarde

energie 410 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 28 gram