voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

alles voor de paasbrunch in 1 box

Met een zoete of hartige box is Pasen zo voor elkaar. Je kunt de box t/m 14 april online of in de winkel bestellen. 


ik wil een box bestellen

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Pittige kerriekabeljauwreepjes

Pittige kerriekabeljauwreepjes

ingrediënten

500 gram kabeljauwfilets

500 gram diepvrieskabeljauwfilets

100 gram bloem

200 milliliter visbouillon van tablet

1 eetlepel kerriepoeder

1 ei

rode peper

2 lente-/bosuitjes

1 teentje knoflook

arachideolie

zonnebloemolie


  • 1 Spoel de vis af, dep droog met keukenpapier en snijd in gelijke repen van circa 3 centimeter breed.
  • 2 Klop een glad beslag van de bloem, de bouillon, de kerriepoeder en het ei en schep daar de peper, de bosui en de knoflook doorheen.
  • 3 Verwarm de oven op 75°C. Verwarm een laag olie in een diepe pan.
  • 4 Haal steeds een paar stukjes vis door het beslag en frituur ze in een paar minuten goudbruin.
  • 5 Leg ze op een bakplaat en houd ze warm in de oven terwijl u de rest van de vis bakt.

bereidingstip

Lekker met curryketchup en een salade.

wijnadvies

Doe eens gek: schenk hier een Prosecco van Venetio bij. Heerlijk! Ook met een frisse Villa Mondi Soave zult u succes hebben. En wat rosé betreft is Berg Schaduw Pinotage een aanrader. Daar zit een klein zoetje in en dat gaat prachtig samen met de kerrie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 410 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 28 gram