voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
klein gerecht, bijgerecht
Recepten Pittige komkommer uit de wok

Pittige komkommer uit de wok

ingredi├źnten

2 komkommers

2 eetlepels arachideolie

1 rode peper

1 limoen

5 eetlepels sojasaus

1 eetlepel sesamolie

3 eetlepels sesamzaad

1 eetlepel koriander


  • 1 Halveer de komkommers in de lengte en schraap de zaadlijsten eruit.
  • 2 Snijd elke komkommerhelft in stukken en snijd deze in staafjes.
  • 3 Verhit de olie en roerbak hierin de komkommer 2-3 minuten.
  • 4 Voeg de rode peper toe en bak nog 1-2 minuten.
  • 5 Meng het limoensap en de sojasaus erdoor.
  • 6 Verhit intussen de sesamolie en rooster hierin het sesamzaad.
  • 7 Bestrooi de komkommer met sesamzaad en koriander.
  • 8 Dit recept is lekker bij oosterse gerechten als nasi goreng.

bereidingstip

Vervang in het recept de rode peper door rode ui of paprika.. Bak stukjes lente-/bosui mee met de komkommer.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 110 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 3 gram