voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
gemiddeld
10 min.
bijgerecht
Recepten Pittige komkommerpartjes

Pittige komkommerpartjes

ingredi├źnten

2 komkommers

1 theelepel sambal

100 milliliter wittewijnazijn

2 eetlepels suiker

1 eetlepel korianderzaad

1 rode peper


benodigdheden

weckpot

schone jampot

  • 1 Halveer de komkommers en schep met een theelepeltje de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommers in schuine plakken.
  • 2 Verwarm in een steelpan 150 ml water met de sambal, azijn, suiker en korianderzaad. Laat even afkoelen. Schep de komkommer in de weckpot, voeg de rode peper toe en giet het pekelwater erover.
  • 3 Laat minimaal 4 uur in de koelkast staan, het liefst een hele nacht. Lekker bij nasi en bami.

bereidingstip

Bewaar de ongeopende pot op een koele, donkere en droge plaats. De ingemaakte komkommer blijft dan circa drie maanden goed. Na opening kun je de groenten nog een paar dagen bewaren in de koelkast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 125 kcal
vet 1 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 2 gram