voor 10:00 besteld vandaag in huis

eenvoudig
30 min.
bijgerecht
recepten Pittige mangochutney

Pittige mangochutney

ingredi├źnten

250 milliliter blanke azijn

2 rode pepers

2 teentjes knoflook

1 theelepel limoenrasp

1 theelepel citroenrasp

250 gram rietsuiker

250 gram lichtbruine basterdsuiker

theelepel komijnpoeder (djinten)

theelepel kardemompoeder

theelepel kaneelpoeder

4 mango's


  • 1 Verwarm de azijn met de rode peper, knoflook, limoenrasp, suiker, komijn, kardemom en kaneel in een pan met dikke bodem.
  • 2 Voeg de mangoblokjes toe en kook onder af en toe roeren circa 20 minuten of tot de chutney is ingedikt.
  • 3 Schep de chutney in brandschone potten. Sluit ze af en laat ze omgekeerd afkoelen.
  • 4 Lekker bij vlees, kip en vis.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 355 kcal
vet 1 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 4 gram