voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
eenvoudig
30 min.
bijgerecht
Recepten Pittige mangochutney

Pittige mangochutney

ingredi├źnten

250 milliliter blanke azijn

2 rode pepers

2 teentjes knoflook

1 theelepel limoenrasp

1 theelepel citroenrasp

250 gram rietsuiker

250 gram lichtbruine basterdsuiker

theelepel komijnpoeder (djinten)

theelepel kardemompoeder

theelepel kaneelpoeder

4 mango's


  • 1 Verwarm de azijn met de rode peper, knoflook, limoenrasp, suiker, komijn, kardemom en kaneel in een pan met dikke bodem.
  • 2 Voeg de mangoblokjes toe en kook onder af en toe roeren circa 20 minuten of tot de chutney is ingedikt.
  • 3 Schep de chutney in brandschone potten. Sluit ze af en laat ze omgekeerd afkoelen.
  • 4 Lekker bij vlees, kip en vis.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 355 kcal
vet 1 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 4 gram