online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
0 personen
gemiddeld
60 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje
Recepten Pittige oliebollen

Pittige oliebollen

ingrediënten

1 pak oliebollenmix

2 eieren

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels olijfolie

1 ui

2 teentjes knoflook

70 gram tomatenpuree

1 rode peper

150 gram mais

1 verse gember

3 gerookte makreelfilets

1 eetlepel ketjap manis

2 eetlepels platte peterselie

arachideolie

zonnebloemolie


benodigdheden

ijsbolschep

schuimspaan

keukenpapier

  • 1 Bereid een stevig en glad oliebollenbeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg in plaats van 500 ml water 350 ml water en de eieren toe. Voeg als het beslag te dik is een klein scheutje extra water toe.
  • 2 Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de tomatenpuree en rode peper toe en bak ze 1 minuut mee.
  • 3 Schep de mais, gember, makreel, ketjap en peterselie erdoor en roerbak circa 2 minuten. Laat iets afkoelen.
  • 4 Maal het pittige vismengsel eventueel fijn en schep het door het oliebollenbeslag. Laat afgedekt op een warme plaats circa 30 minuten rijzen.
  • 5 Verhit de frituurolie tot 180°C. Vorm met 2 eetlepels of een ijsbolschep, die je tegen het plakken eerst door de olie hebt gehaald, bolletjes van het beslag en laat ze in de hete olie glijden. Dompel de bolletjes even onder en bak de oliebollen in 3-4 minuten goudbruin.
  • 6 Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze in een vergiet, bekleed met keukenpapier, uitlekken.
  • 7 Lekker met chilisaus.


voedingswaarde

energie 210 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 6 gram
recall SPAR kipfilet 25 gram bekijk hier