online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
Recepten Pittige pindasaus

Pittige pindasaus

ingrediënten

1 eetlepel olie

1 ui

2 teentjes knoflook

1 mespunt komijnpoeder (djinten)

1 mespunt gemberpoeder (djahé)

1 eetlepel sambal

2 eetlepels ketjap

150 gram pindakaas

100 milliliter kokosmelk

100 milliliter melk


  • 1 Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui 1-2 minuten. Voeg de knoflook, de komijnpoeder (djinten) en de gemberpoeder (djahé) toe en fruit ½ minuut mee.
  • 2 Voeg de sambal, de ketjap en de pindakaas toe. Roerbak dit heel kort en voeg dan langzaam, al roerend, de warme (kokos)melk toe.
  • 3 Breng al roerend aan de kook en serveer direct. Deze pittige pindasaus smaakt lekker bij gekookte groenten, kroepoek en gegrilde saté.


voedingswaarde

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram