voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
Recepten Pittige pindasaus

Pittige pindasaus

ingrediënten

1 eetlepel olie

1 ui

2 teentjes knoflook

1 mespunt komijnpoeder (djinten)

1 mespunt gemberpoeder (djahé)

1 eetlepel sambal

2 eetlepels ketjap

150 gram pindakaas

100 milliliter kokosmelk

100 milliliter melk


  • 1 Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui 1-2 minuten. Voeg de knoflook, de komijnpoeder (djinten) en de gemberpoeder (djahé) toe en fruit ½ minuut mee.
  • 2 Voeg de sambal, de ketjap en de pindakaas toe. Roerbak dit heel kort en voeg dan langzaam, al roerend, de warme (kokos)melk toe.
  • 3 Breng al roerend aan de kook en serveer direct. Deze pittige pindasaus smaakt lekker bij gekookte groenten, kroepoek en gegrilde saté.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram