voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
recepten Pittige riblapjes met rode en witte bonen

Pittige riblapjes met rode en witte bonen

ingrediënten

3 eetlepels olijfolie

3 eetlepels arachideolie

1000 gram runderriblappen

2 eetlepels bloem

1 winterwortel

2 uien

2 teentjes knoflook

70 gram tomatenpuree

150 milliliter rode wijn

400 milliliter runderfond

400 milliliter vleesbouillon van tablet

400 gram gepelde tomaten

2 rode pepers

400 gram kidneybonen

370 milliliter witte bonen


  • 1 Verwarm de oven voor op 150°C. Verhit de olie in een ovenvaste braadpan en bak hierin het vlees, bestrooid met bloem, rondom bruin. Voeg zout en peper toe. Schep het vlees uit de pan.
  • 2 Bak de wortel, de ui en de knoflook 3 minuten in het bakvet. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 1 minuut mee.
  • 3 Doe het vlees weer in de pan, giet de wijn, de fond, de gepelde tomaten met sap en de rode pepers erbij en breng aan de kook.
  • 4 Zet de pan afgedekt 2,5 uur in de oven. Roer af en toe om.
  • 5 Verwarm de bonen, giet ze af en serveer ze bij de riblapjes.

bereidingstip

Lekker met grof bruinbrood of stokbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 690 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 63 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier