online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Pittige riblapjes met rode en witte bonen

Pittige riblapjes met rode en witte bonen

ingrediënten

3 eetlepels olijfolie

3 eetlepels arachideolie

1000 gram runderriblappen

2 eetlepels bloem

1 winterwortel

2 uien

2 teentjes knoflook

70 gram tomatenpuree

150 milliliter rode wijn

400 milliliter runderfond

400 milliliter vleesbouillon van tablet

400 gram gepelde tomaten

2 rode pepers

400 gram kidneybonen

370 milliliter witte bonen


  • 1 Verwarm de oven voor op 150°C. Verhit de olie in een ovenvaste braadpan en bak hierin het vlees, bestrooid met bloem, rondom bruin. Voeg zout en peper toe. Schep het vlees uit de pan.
  • 2 Bak de wortel, de ui en de knoflook 3 minuten in het bakvet. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 1 minuut mee.
  • 3 Doe het vlees weer in de pan, giet de wijn, de fond, de gepelde tomaten met sap en de rode pepers erbij en breng aan de kook.
  • 4 Zet de pan afgedekt 2,5 uur in de oven. Roer af en toe om.
  • 5 Verwarm de bonen, giet ze af en serveer ze bij de riblapjes.

bereidingstip

Lekker met grof bruinbrood of stokbrood.


voedingswaarde

energie 690 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 63 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier