voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
recepten Pittige visbouillon met zalmspies

Pittige visbouillon met zalmspies

ingredi├źnten

1 eetlepel olie

1 stengel citroengras

1 theelepel serehpoeder

1 verse gember

2 visbouillontabletten

1 eetlepel Thaise vissaus

4 lente-/bosuitjes

1 bosje kervel

100 gram gerookte zalm


benodigdheden

4 spiesen

  • 1 Verwarm de olie in een soeppan en fruit de citroengras en gember op lage stand zachtjes tot ze gaan geuren.
  • 2 Giet hier 1 liter kokend water op en voeg de bouillontabletten toe.
  • 3 Laat de bouillon op middelhoge stand 10 minuten trekken. Breng op smaak met vissaus.
  • 4 Voeg de bosui toe en draai de warmtebron uit. Giet de hete bouillon in kommen en knip er wat kervel boven.
  • 5 Rijg de plakjes zalm aan de spiesen en leg op elke kom een spies. Doop de zalm even in de soep.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 90 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 7 gram