voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
recepten Pittige zuurkoolschotel

Pittige zuurkoolschotel

ingrediënten

250 gram mager gerookt spek

2 uien

1 rode paprika

1 eetlepel zonnebloemolie

1 eetlepel olijfolie

1 theelepel paprikapoeder

mespunt nootmuskaat

500 gram wijnzuurkool

200 milliliter rode wijn

70 gram tomatenpuree

1 zure appel

1 zakje aardappelpuree

1 kilogram kruimige aardappel

200 milliliter melk

30 gram boter

200 gram salami

200 gram chorizo


  • 1 Bak de spekblokjes iets uit. Voeg de olie, ui, paprika, versgemalen peper, paprikapoeder en nootmuskaat bij het spek en bak alles 3 minuten.
  • 2 Schep de zuurkool erdoor en roerbak 2 minuten. Giet de wijn erbij en roer de tomatenpuree erdoor. Stoof zachtjes 20 minuten. Schep de appelblokjes de laatste 5 minuten van de stooftijd door de zuurkool.
  • 3 Maak de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking of maak zelf aardappelpuree van de aardappels, melk, boter en een snuf nootmuskaat terwijl de zuurkool stooft.
  • 4 Schep de salamireepjes door de aardappelpuree. Serveer de zuurkoolschotel op een bedje aardappelpuree.

bereidingstip

De zuurkoolschotel wordt extra pittig door er 1 theelepel sambal oelek aan toe te voegen.

wijnadvies

Kies voor een vrij zacht type witte wijn: Elzasser Riesling of Pinot Blanc. Of witte Soave uit Italië, Somontano uit Spanje of Picpoul de Pinet uit Zuid-Frankrijk (9-11°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 830 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 26 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier