voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Pizza Arabica

Pizza Arabica

ingrediënten

1 keer basisrecept pizzadeeg

1 rode peper

100 milliliter olijfolie

2 aubergines

125 gram mozzarella

125 gram zachte geitenkaas

50 gram blanke amandelen

2 granaatappels

100 gram spinazie

2 eetlepels koriander


benodigdheden

4 pizzavormen

1 bakplaat

  • 1 Bereid het pizzadeeg volgens het basisrecept.
  • 2 Pureer de rode peper, meng er 50 ml olijfolie door en houd apart.
  • 3 Verwarm de oven voor op 220°C.
  • 4 Verhit een grillpan.
  • 5 Bestrijk de aubergineplakken met olijfolie en gril ze 1-2 minuten per kant.
  • 6 Rol het pizzadeeg uit, verdeel het over de vormen of de bakplaat en bestrijk de bodems met de peperolie.
  • 7 Verdeel de gegrilde aubergine, mozzarella, geitenkaas, amandelen, de helft van de granaatappelpitten en de helft van de spinazie erover.
  • 8 Bak de pizza’s in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
  • 9 Bestrooi met de rest van de granaatappelpitten, de spinazie en koriander.
  • 10 Besprenkel met de rest van de peperolie.

bereidingstip

Zie elders op de site voor het basisrecept voor pizzadeeg.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1020 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 105 gram
eiwit 33 gram