voor 10:00 besteld vandaag in huis

eenvoudig
10 min.
hoofdgerecht
Recepten Pizza bianca met citroen, ei en asperge

Pizza bianca met citroen, ei en asperge

ingredi├źnten

1 citroen

3 eetlepels olijfolie

1 pizzabodem

200 gram roomkaas naturel

75 gram Parmezaanse kaas

100 gram groene aspergetips

2 eieren


  • 1 Snijd de citroen in dunne plakjes.
  • 2 Verhit de olijfolie en bak hierin de citroenschijfjes circa 5 minuten aan beide kanten.
  • 3 Neem uit de pan.
  • 4 Bestrijk intussen de pizzabodem met de roomkaas en bestrooi met de helft van de Parmezaanse kaas.
  • 5 Bak de aspergetips circa 2 minuten in het bakvet op een hoge stand.
  • 6 Verdeel de asperges over de pizza en breek de eieren aan twee kanten boven de pizza.
  • 7 Bak de pizza in de oven in 7-9 minuten gaar.
  • 8 Bestrooi de pizza met de rest van de kaas, verdeel de citroenschijfjes erover en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 2195 kcal
vet 137 gram
verzadigd vet 66 gram
koolhydraten 145 gram
eiwit 90 gram