online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

eenvoudig
30 min.
lunch, hoofdgerecht
Recepten Pizza Capricciosa

Pizza Capricciosa

ingrediënten

250 gram bloem

1 zakje gedroogde gist

4 eetlepels olijfolie

1 ui

2 teentjes knoflook

400 gram gepelde tomaten

400 gram tomatenblokjes

eetlepel verse tijm

1 theelepel gedroogde tijm

eetlepel verse oregano

1 theelepel gedroogde oregano

100 gram gekookte hamreepjes

100 gram salami

100 gram zwarte olijven

8 artisjokharten

100 gram champignons

125 gram mozzarella

6 ansjovisfilets


  • 1 Meng de bloem met de gist. Maak in het midden een kuiltje en schenk daarin 125 ml water met 1/2 theelepel zout en 2 eetlepels olijfolie.
  • 2 Kneed vanuit het midden tot een soepel deeg. Laat dit onder een vochtige doek op een warme plek 1 uur rijzen.
  • 3 Fruit intussen voor de tomatensaus in 1 eetlepel olijfolie de ui en knoflook. Voeg de gepelde tomaten met sap en de tijm toe en laat op lage stand inkoken tot een dikkere saus.
  • 4 Verwarm de oven voor op 250°C. Rol het deeg dun uit en leg het in de pizzavormen of op de bakplaat.
  • 5 Bestrijk de deegranden met de rest van de olijfolie. Verdeel de tomatensaus over het deeg. Verdeel de ingrediënten voor de vulling erover.
  • 6 Bak de pizza in het midden van de oven in circa 15 minuten krokant en gaar.


voedingswaarde

energie 1260 kcal
vet 60 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 117 gram
eiwit 53 gram