voor 10:00 besteld vandaag in huis

eenvoudig
30 min.
lunch, hoofdgerecht
Recepten Pizza Capricciosa

Pizza Capricciosa

ingrediënten

250 gram bloem

1 zakje gedroogde gist

4 eetlepels olijfolie

1 ui

2 teentjes knoflook

400 gram gepelde tomaten

400 gram tomatenblokjes

eetlepel verse tijm

1 theelepel gedroogde tijm

eetlepel verse oregano

1 theelepel gedroogde oregano

100 gram gekookte hamreepjes

100 gram salami

100 gram zwarte olijven

8 artisjokharten

100 gram champignons

125 gram mozzarella

6 ansjovisfilets


  • 1 Meng de bloem met de gist. Maak in het midden een kuiltje en schenk daarin 125 ml water met 1/2 theelepel zout en 2 eetlepels olijfolie.
  • 2 Kneed vanuit het midden tot een soepel deeg. Laat dit onder een vochtige doek op een warme plek 1 uur rijzen.
  • 3 Fruit intussen voor de tomatensaus in 1 eetlepel olijfolie de ui en knoflook. Voeg de gepelde tomaten met sap en de tijm toe en laat op lage stand inkoken tot een dikkere saus.
  • 4 Verwarm de oven voor op 250°C. Rol het deeg dun uit en leg het in de pizzavormen of op de bakplaat.
  • 5 Bestrijk de deegranden met de rest van de olijfolie. Verdeel de tomatensaus over het deeg. Verdeel de ingrediënten voor de vulling erover.
  • 6 Bak de pizza in het midden van de oven in circa 15 minuten krokant en gaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1260 kcal
vet 60 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 117 gram
eiwit 53 gram