voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Pizza Emiliana

Pizza Emiliana

ingrediënten

1 keer basisrecept pizzadeeg

olijfolie extra vergine

400 gram mozzarella

3 eetlepels basilicum

350 gram cherry-/kerstomaatjes

200 gram parmaham

75 gram rucola

100 gram Parmezaanse kaas


benodigdheden

4 pizzavormen

1 bakplaat

  • 1 Bereid het pizzadeeg volgens het basisrecept.
  • 2 Verwarm de oven voor op 220°C.
  • 3 Rol het deeg voor de pizza’s uit.
  • 4 Vul de vormen of leg het deeg op de bakplaat en bestrijk met de olijfolie.
  • 5 Verdeel de mozzarella, basilicum, tomaatjes met de snijkant naar boven en de parmaham erover.
  • 6 Bak de pizza’s in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
  • 7 Verdeel de rucola erover en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
  • 8 Besprenkel eventueel met nog een beetje olijfolie.

bereidingstip

Bak de parmaham niet mee en verdeel deze voor het serveren samen met de rucola over de pizza.. Zie elders op de site voor het basisrecept voor pizzadeeg.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 900 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 93 gram
eiwit 43 gram