online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Pizza met asperges, ansjovis en spinaziepesto

Pizza met asperges, ansjovis en spinaziepesto

ingrediënten

1 pak mix voor pizzadeeg

400 gram groene asperges

400 gram courgettes

1 eetlepel olijfolie

2 rode uien

1 blikje ansjovisfilet

2 eetlepels zwarte olijven

2 bollen mozzarella

4 eetlepels pesto


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Bereid het pizzadeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200ºC en vet de bakplaat in.
  • 3 Breng een pan met ruim water en zout aan de kook en blancheer hierin de groene asperges 2 minuten.
  • 4 Giet ze af en spoel onder koud water. Snijd ze eventueel in gelijke stukken.
  • 5 Rol het deeg dun uit en bekleed de bakplaat ermee (of maak 2 kleinere pizza’s op 2 bakplaten).
  • 6 Bestrijk het deeg met olijfolie en verdeel de asperges, ui, ansjovis en olijven erover.
  • 7 Verdeel de mozzarella erover en maal er wat peper over.
  • 8 Bak de pizza 15-20 minuten onder in de oven.
  • 9 Verdeel royaal pesto over de pizza en bak nog circa 5 minuten verder.
  • 10 Lekker met geroosterde tomaatjes.

bereidingstip

Lekker met een spinazie-amandelpesto van lichtgeroosterde amandelen, grof gehakte knoflook, spinazie, citroenrasp, milde olijfolie, Parmezaanse kaas en zout en peper naar smaak.


voedingswaarde

energie 835 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 81 gram
eiwit 45 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier