2 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Pizza met rauwe ham, brie en noten

Pizza met rauwe ham, brie en noten

ingrediënten

2 theelepels gedroogde gist

275 gram bloem

1 eetlepel melk

5 eetlepels olijfolie

150 gram gerookte hammen

2 peren

50 gram walnoten

150 gram brie


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

pizzavorm

  • 1 Los de gist op in 4 eetlepels (60 ml) lauwwarm water. Meng het gistmengsel met 50 gram van de bloem en laat het 20 minuten afgedekt op kamertemperatuur rijzen.
  • 2 Roer er daarna 90 ml lauwwarm water, de bloem, melk en 2 eetlepels olijfolie door. Voeg 0.5 theelepel zout toe. Kneed het mengsel in de kom of op een bebloemd werkvlak tot een soepel deeg. Voeg eventueel iets meer bloem toe als het deeg te nat is en iets meer water als het te droog is.
  • 3 Vorm het deeg tot een bal, bestrijk deze dun met olijfolie en laat het deeg in een kom, afgedekt met een vochtige doek, op een warme plaats circa 1 uur rijzen of tot het deeg in volume verdubbeld is.
  • 4 Verwarm de oven voor op 220°C. Rol het deeg uit tot een grote of twee kleinere cirkels van 3-4 mm dik. Leg het deeg op de bakplaat of in de pizzavormen. Bestrijk het met 1 eetlepel olijf­olie.
  • 5 Verdeel de ham, peer en noten over de deegbodem(s). Verdeel de brie erover, sprenkel de rest van de olijfolie erover en bak de pizza('s) in het midden van de oven in 12-15 minuten goudbruin en krokant.

wijnadvies

Italiaans wit is een goede keuze: Villa Mondi Soave, Pinot Grigio van Montalto of, wat steviger, de Chardonnay van hetzelfde huis. Diverse rosés smaken zeker ook.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1385 kcal
vet 76 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 117 gram
eiwit 54 gram