online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
10 min.
hoofdgerecht
Recepten Pizza met sardine en ansjovis (Italië)

Pizza met sardine en ansjovis (Italië)

ingrediënten

400 gram witbroodmix

4 eetlepels olijfolie

6 eetlepels kant-en-klare tomatensaus

1 rode ui

95 gram sardinefilets

8 ansjovisfilets

2 eetlepels kappertjes

2 eetlepels groene olijven

2 teentjes knoflook

50 gram Parmezaanse kaas

50 gram pizzakaas

2 takjes basilicum


  • 1 Kneed het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking maar vervang de boter door 2 eetlepels olie.
  • 2 Laat het 30 minuten rijzen en kneed nogmaals door. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en laat deze opnieuw onder een schone doek 30 minuten rijzen.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C. Druk de stukken deeg uit tot lapjes van 1/2 cm dik en bestrijk ze met 1 eetlepel olie.
  • 4 Verdeel de tomatensaus over de lapjes en vervolgens de uiringen, de vis, de kappertjes en de knoflook. Druppel de resterende olie eroverheen.
  • 5 Bestrooi met wat kaas en bak de pizza's in circa 15 minuten gaar en lichtbruin. Bestrooi voor het serveren met de basilicumblaadjes.

wijnadvies

Fris, droog wit uit Italië, dat spreekt voor zich. Verdicchio dei Castelli di Jesi of Villa Mondi Soave.


voedingswaarde

energie 510 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 53 gram
eiwit 25 gram