online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

ontdek het gemak van een SPAR account!

Maak boodschappenlijsjes, plaats eerdere bestellingen opnieuw of bestel voor iemand anders. 


bekijk de video

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Pizza met zoete aardappel en gorgonzola

Pizza met zoete aardappel en gorgonzola

ingrediënten

2 rollen pizzadeeg

1 kilogram zoete aardappel

1 eetlepel olijfolie

2 takjes rozemarijn

2 theelepels gedroogde rozemarijn

150 gram gorgonzola

25 gram blanke hazelnoten

1 theelepel mosterd

1 mespunt honing

3 eetlepels olijfolie

1 rode ui

150 gram spinazie


benodigdheden

2 bakplaten

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het pizzadeeg uit op de bakplaten. Schaaf de zoete aardappels met een kaasschaaf in dunne plakjes, verdeel over het deeg en bestrijk met olie.
  • 2 Bestrooi met de rozemarijn, zout en peper en bak de pizza’s circa 20 minuten laag in de oven.
  • 3 Maak intussen de salade. Rooster de hazelnoten goudbruin in een droge, hete koekenpan.
  • 4 Klop de mosterd los met de honing en azijn en klop dan de olie erdoorheen. Schep de hazelnoten en uienringen erdoor.
  • 5 Neem de pizza’s uit de oven en verkruimel de gorgonzola erboven. Bak de pizza’s nog 5 minuten.
  • 6 Meng de spinazie met de dressing en breng op smaak met zout en peper. Serveer de salade bij de pizza met zoete aardappel.


voedingswaarde

energie 1000 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 135 gram
eiwit 28 gram