online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Pizza Parma

Pizza Parma

ingrediënten

1 zakje gedroogde gist

500 gram bloem

bloem

2 eetlepels olijfolie

3 eetlepels olijfolie

2 bollen mozzarella

100 gram parmaham

50 gram rucola

truffelolie

olijfolie

2 eetlepels pijnboompitten

2 eetlepels amandelschaafsel


benodigdheden

vershoudfolie

bakplaat

  • 1 Roer de gist in een kommetje door 200-250 ml lauwwarm water. Laat 5 minuten staan en roer tot een glad mengsel.
  • 2 Doe de bloem met 1 theelepel zout in een kom en druk er een kuiltje in. Schenk de gist erbij, voeg de olijfolie toe en meng alles door elkaar.
  • 3 Kneed op een met bloem bestoven werkblad in 5-10 minuten tot een soepel en elastisch deeg. Leg de deegbal terug in de kom, dek af met vershoudfolie of een vochtige theedoek en laat het deeg 30-40 minuten rijzen op een warme plaats tot het volume verdubbeld is.
  • 4 Kneed het deeg nogmaals door en rol het zeer dun uit op een met bloem bestrooid werkblad. Leg het deeg op de bakplaat en bestrijk het met olijfolie.
  • 5 Bedek met blokjes mozzarella en plakken Parmaham.
  • 6 Bak de pizza in een hete oven in circa 10 minuten krokant. Neem uit de oven en verdeel er nog wat rucola, (truffel)olie en pijnboompitten of geroosterd amandelschaafsel over.
  • 7 Neem uit de oven en verdeel er nog wat rucola, (truffel)olie en pijnboompitten of geroosterd amandelschaafsel over.

bereidingstip

Kijk op www.boodschappen.nl voor nóg meer ideeën om je pizza te beleggen. . Deze pizza kun je natuurlijk ook maken met behulp van een pak mix voor pizzabodem of kant-en-klaar pizzadeeg.


voedingswaarde

energie 1765 kcal
vet 75 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 190 gram
eiwit 77 gram