online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Pizza Salmone

Pizza Salmone

ingrediënten

1 zakje gedroogde gist

500 gram bloem

bloem

2 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook

4 eetlepels olijfolie

750 gram tomaten

1 eetlepel verse oregano

eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

150 gram artisjokharten

200 gram gerookte zalm

bosje verse basilicum

75 gram Parmezaanse kaas


benodigdheden

vershoudfolie

bakplaat

  • 1 Roer de gist in een kommetje door 200-250 ml lauwwarm water. Laat 5 minuten staan en roer tot een glad mengsel.
  • 2 Doe de bloem met 1 theelepel zout in een kom en druk er een kuiltje in. Schenk de gist erbij, voeg de olijfolie toe en meng alles door elkaar.
  • 3 Kneed op een met bloem bestoven werkblad in 5-10 minuten tot een soepel en elastisch deeg. Leg de deegbal terug in de kom, dek af met vershoudfolie of een vochtige theedoek en laat het deeg 30-40 minuten rijzen op een warme plaats tot het volume verdubbeld is.
  • 4 Maak nu de tomatensaus. Fruit de knoflook in de olijfolie. Voeg de tomaten en oregano of Italiaanse kruiden toe en smoor met het deksel op de pan tot een dikke saus. Pureer de saus en breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Kneed het deeg nogmaals door en rol het zeer dun uit op een met bloem bestrooid werkblad. Leg het deeg op de bakplaat en bestrijk het met tomatensaus.
  • 6 Verdeel er de plakjes artisjokhart en reepjes gerookte zalm over.
  • 7 Bak de pizza in een hete oven in circa 15 minuten krokant.
  • 8 Neem uit de oven en bestrooi met basilicumblaadjes en grofgeraspte Parmezaansekaas.

bereidingstip

Kijk op www.boodschappen.nl voor nóg meer ideeën om je pizza te beleggen. . Deze pizza kun je natuurlijk ook maken met behulp van een pak mix voor pizzabodem of kant-en-klaar pizzadeeg.


voedingswaarde

energie 1645 kcal
vet 56 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 200 gram
eiwit 76 gram