4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Pizza-sandwich salami-pesto

Pizza-sandwich salami-pesto

ingrediënten


15 min
4 personen
4 eetlepels groene pesto

dit product is niet beschikbaar

100 gram salami

dit product is niet beschikbaar

85 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 rol pizzadeeg met tomatensaus

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

4 tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 bolletjes mozzarella

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de mozzarella en tomaten in plakken. Snipper de ui.
  • 2 Rol het pizzadeeg uit en snijd in 4 gelijke stukken. Leg elk stuk op de bakplaat.
  • 3 Verdeel de mozzarella over de helft van elk stuk pizzadeeg, vouw de andere helften deeg losjes over de kaasvulling en besprenkel met 2 el olie.
  • 4 Bak de pizza’s in het midden van de oven in 12-15 min. lichtbruin en gaar.
  • 5 Meng intussen ¾ van de sla met de ui en de rest van de olie. Breng op smaak met peper.
  • 6 Neem de pizza’s uit de oven en vouw ze voorzichtig open. Pas op, ze zijn heet! Bestrijk de onderste helften met wat tomatensaus en beleg met salami, tomaat, pesto en de rest van de veldsla. Vouw dicht en serveer de pizza-sandwiches met de salade.

bereidingstip

Maak het nog makkelijker: laat iedereen zelf z’n favoriete pizza-sandwich beleggen! Zet de tomaat, salami en pesto in schaaltjes op tafel en vul aan met nog meer lekkers. Denk aan olijven, rucola, chilivlokken, paprika, courgette en parmaham.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 851 kcal
vet 53 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 34 gram
Terugroepactie | SPAR Slavink 2st