voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
gemiddeld
20 min.
lunch, tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht
Recepten Pizzette met roomkaas en fruit

Pizzette met roomkaas en fruit

ingrediënten

1 pak witbroodmix

1 eetlepel olijfolie

1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden

2 eetlepels bloem

250 gram pruimen

250 gram appels

250 gram peren

250 gram roomkaas naturel

1 ei

1 rode ui

20 gram hazelnoten

bosje tijm

2 eetlepels honing


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik in plaats van boter de olijfolie. Kneed de kruiden erdoorheen en laat rijzen zoals op de verpakking staat.
  • 2 Kneed het deeg na het rijzen nog eens door en vorm een dikke rol van het deeg. Snijd de rol in 10 gelijke stukken.
  • 3 Bestrooi het werkvlak met een beetje bloem en druk of rol de stukjes deeg uit tot dunne lapjes. Leg de lapjes op de bakplaat.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd het fruit in plakjes of partjes.
  • 5 Roer de roomkaas los met het ei en wat peper. Verdeel dit met de bolle kant van een lepel over de deeglapjes.
  • 6 Beleg de roomkaas met de uienringen en het fruit. Bestrooi met de hazelnoten en tijm en druppel er wat honing over.
  • 7 Bak de pizzette in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en knapperig.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 268 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 9 gram