online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

gemiddeld
20 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje
Recepten Plaatpizza met aubergine, geitenkaas en balsamico

Plaatpizza met aubergine, geitenkaas en balsamico

ingrediënten

1 pak mix voor pizzadeeg

1 aubergine

2 eetlepels olijfolie

250 gram gezeefde tomaten

1 teentje knoflook

2 eetlepels oregano

200 gram zachte geitenkaas

1 handje rucola

balsamicoazijn


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bereid het pizzadeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Snijd de aubergine in plakjes en bestrijk rondom met olijfolie. Verhit een grillpan en gril de plakken aubergine aan beide kanten.
  • 3 Rol het pizzadeeg dun uit en leg het op de bakplaat. Meng de gezeefde tomaten met de knoflook en oregano en bestrijk de bodem ermee.
  • 4 Verdeel de plakken aubergine over de pizza, verbrokkel er de geitenkaas boven en bak de pizza in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar.
  • 5 Neem uit de oven en verdeel wat rucola erover. Besprenkel met balsamicoazijn en olijfolie en serveer direct.


voedingswaarde

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram