voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Plaatpizza met spinazie en spekjes

Plaatpizza met spinazie en spekjes

ingrediënten

9 eetlepels olijfolie

200 gram gerookte spekreepjes

900 gram spinazie

3 teentjes knoflook

150 gram kwark

50 milliliter melk

bloem

300 gram zelfrijzend bakmeel

2 vleestomaten

250 gram zachte geitenkaas

50 gram zonnebloempitten

50 gram pijnboompitten


benodigdheden

deegroller

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en bak hierin de spekreepjes lichtbruin. Schep ze uit de wok en houd apart.
  • 2 Roerbak de spinazie en knoflook in het bakvet en voeg nog 2 eetlepels olie toe. Laat uitlekken en afkoelen in een vergiet als de blaadjes iets zijn geslonken. Druk zo veel mogelijk vocht uit de spinazie.
  • 3 Meng de kwark met de melk, 6 eetlepels olie en 1 theelepel zout. Bestuif het werkblad met bloem. Roer het kwarkmengsel door het bakmeel en kneed er een soepel deeg van.
  • 4 Rol het deeg uit tot een dunne lap en leg op de bakplaat, of maak er 4 kleinere ronde bodems van. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem en verdeel de spinazie erover.
  • 5 Bestrooi met de spekjes en leg de plakken tomaat erop. Verdeel de kaas en zonnebloempitten erover.
  • 6 Bak de pizza in de oven in 16-18 minuten goudbruin en gaar.

bereidingstip

Bestrijk de pizzabodem met groene of rode pesto voordat je de spinazie erop schept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 940 kcal
vet 58 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 38 gram