online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
20 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Plaatpizza ‘multicolore’

Plaatpizza ‘multicolore’

ingrediënten

1 kilogram bloem

3 eetlepels bloem

1 theelepel suiker

14 gram gedroogde gist

150 milliliter olijfolie

500 milliliter gezeefde tomaten

1 eetlepel gedroogde oregano

500 gram broccoli

250 gram cherry-/kerstomaatjes

400 gram mozzarella

3 rode uien

1 courgette

1 rode paprika

1 gele paprika

200 gram salami

200 gram olijven

200 gram rauwe hammen


benodigdheden

2 bakplaten met bakpapier

  • 1 Meng de bloem met de gist, suiker en een mespuntje zout. Meng er met de hand 500 ml lauwwarm water door en kneed in minimaal 10 minuten tot een soepel deeg.
  • 2 Vet 2 kommen in met olijfolie. Verdeel het deeg in 2 bollen en leg elke bol in een kom. Wentel de bollen door de kom zodat ze bedekt zijn met een dun laagje olie. Dek af met een schone, vochtige theedoek en laat circa 1 uur rijzen op een warme plaats.
  • 3 Meng intussen de gezeefde tomaten met de oregano en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verwarm de oven voor op 220°C. Kook de broccoli 2 minuten, giet af en spoel er koud water over.
  • 5 Bestuif het werkblad met bloem en rol de bollen deeg uit tot dunne plakken.
  • 6 Leg het deeg op de bakplaten en verdeel de tomatensaus erover.
  • 7 Leg de tomaatjes langs de randen en vorm verder rijtjes met de mozzarella, de ui, de courgette, de paprika en de salami.
  • 8 Verdeel de olijven en de ham erover.
  • 9 Bak beide pizza’s in de oven in 15-17 minuten gaar. Snijd zo in repen dat elke reep alle soorten vulling bevat.


voedingswaarde

energie 405 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 17 gram