voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
recepten Plaattaart met gemengde paddenstoelen en cheddar

Plaattaart met gemengde paddenstoelen en cheddar

ingrediënten

1 pak witbroodmix

2 eetlepels boter

3 eetlepels verse rozemarijn

2 uien

1 eetlepel suiker

400 gram gemengde paddenstoelen

1 eetlepel olie

100 gram cheddarkaas

2 takjes verse peterselie


  • 1 Bereid het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking met 1 eetlepel boter en voeg er 2 eetlepels rozemarijn aan toe. Kneed goed door en laat eenmaal rijzen.
  • 2 Verhit de rest van de boter en fruit hierin de uienringen met de suiker op een lage stand in circa 15 minuten zacht en kleverig.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C. Kneed het deeg nogmaals door en rol het uit ter grootte van de bakplaat. Leg het deeg op de bakplaat en verdeel de uien erover.
  • 4 Snijd grote paddenstoelen doormidden en laat de rest heel. Schud de paddenstoelen om met de olie, zout, versgemalen peper en nog wat rozemarijn. Verdeel dit over de uien.
  • 5 Bestrooi met de cheddar en bak de plaattaart in de oven in circa 25 minuten gaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 660 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 92 gram
eiwit 27 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier