voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
Recepten Plaattaart met gemengde paddenstoelen en cheddar

Plaattaart met gemengde paddenstoelen en cheddar

ingrediënten

1 pak witbroodmix

2 eetlepels boter

3 eetlepels verse rozemarijn

2 uien

1 eetlepel suiker

400 gram gemengde paddenstoelen

1 eetlepel olie

100 gram cheddarkaas

2 takjes verse peterselie


  • 1 Bereid het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking met 1 eetlepel boter en voeg er 2 eetlepels rozemarijn aan toe. Kneed goed door en laat eenmaal rijzen.
  • 2 Verhit de rest van de boter en fruit hierin de uienringen met de suiker op een lage stand in circa 15 minuten zacht en kleverig.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C. Kneed het deeg nogmaals door en rol het uit ter grootte van de bakplaat. Leg het deeg op de bakplaat en verdeel de uien erover.
  • 4 Snijd grote paddenstoelen doormidden en laat de rest heel. Schud de paddenstoelen om met de olie, zout, versgemalen peper en nog wat rozemarijn. Verdeel dit over de uien.
  • 5 Bestrooi met de cheddar en bak de plaattaart in de oven in circa 25 minuten gaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 660 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 92 gram
eiwit 27 gram