voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch
Recepten Plaattaart met verse spinazie, spiegelei en blauwe kaas

Plaattaart met verse spinazie, spiegelei en blauwe kaas

ingrediënten

8 plakjes bladerdeeg

1 kilogram spinazie

1 eetlepels olijfolie

4 eieren

100 gram blauwe kazen


  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Laat 8 plakjes bladerdeeg ontdooien en leg ze naast elkaar op een ingevette bakplaat.
  • 2 Leg de naden net over elkaar en druk goed aan. Prik met een vork overal gaatjes en bak het deeg 10 minuten in de oven.
  • 3 Roerbak ondertussen de spinazie kort in de olijfolie tot de blaadjes licht geslonken zijn.
  • 4 Verdeel dit over de bladerdeegbodem en bestrooi met zout en peper.
  • 5 Breek de eieren stuk voor stuk in een glas en giet deze op verschillende plaatsen tussen de spinazie.
  • 6 Bak de taart nogmaals 10 minuten tot het eiwit gaar is en het deeg bruin.
  • 7 Verkruimel 100 g blauwe kaas over de warme taart en serveer met een glas karnemelk.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 580 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 24 gram