online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

ontdek het gemak van een SPAR account!

Maak boodschappenlijsjes, plaats eerdere bestellingen opnieuw of bestel voor iemand anders. 


bekijk de video

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Poire belle Hélène

Poire belle Hélène

ingrediënten

200 gram suiker

1 citroen

4 kleine handperen

25 gram geschaafde amandelen

100 milliliter slagroom

75 gram pure chocolade

4 bollen vanilleroomijs


  • 1 Meng de suiker met het citroensap en 300 ml water. Breng aan de kook tot de suiker is opgelost en het water mooi helder en stroperig wordt. Voeg de citroenrasp toe.
  • 2 Schil intussen de peren met een dunschiller en laat de steeltjes zitten. Snijd eventueel een plakje van de onderkant af zodat de peren rechtop kunnen staan.
  • 3 Zet ze voorzichtig in de siroop en pocheer circa 10 minuten met het deksel op de pan. Laat de peren afkoelen in de siroop.
  • 4 Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Verwarm de slagroom en laat de chocolade erin smelten. Roer goed door tot een gladde saus.
  • 5 Zet de peren in diepe bordjes en leg er een bol ijs bij. Giet de chocoladesaus erover (of serveer deze apart) en bestrooi met de amandelen.


voedingswaarde

energie 605 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 90 gram
eiwit 5 gram
recall SPAR kipfilet 25 gram bekijk hier