online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Polpettine Napoletane al sugo

Polpettine Napoletane al sugo

ingrediënten

500 gram rundergehakt

2 eieren

4 sneeën witbrood

50 gram Parmezaanse kaas

50 gram blanke rozijnen

2 eetlepels peterselie

4 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook

1 ui

2 blikken gepelde tomaten

1 handje basilicum


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • 2 Meng het gehakt met de eieren, het broodkruim, de kaas, rozijnen, peterselie, zout en peper.
  • 3 Vorm er balletjes zo groot als bitterballen van en leg ze op de bakplaat. Bak ze circa 20 minuten in het midden van de oven tot ze een krokant laagje krijgen. Neem ze uit de oven.
  • 4 Verhit intussen de olijfolie met de knoflook en ui en smoor 2-3 minuten. Voeg de tomaten met sap toe en breng aan de kook met zout en peper. Kook zachtjes 15-20 minuten.
  • 5 Pureer de saus met een staafmixer. Leg de gehaktballetjes (polpettine) in de tomatensaus (sugo) en verwarm zonder te koken.
  • 6 Bestrooi met basilicum. Lekker met pasta of ciabatta.

bereidingstip

Vervang de Parmezaanse kaas door pecorino.. Neem bladselderij in plaats van peterselie.


voedingswaarde

energie 645 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 38 gram