online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
50 min.
bijgerecht
Recepten Pommes dauphine

Pommes dauphine

ingrediënten

50 gram boter

50 gram bloem

4 eieren

frituurolie

500 gram kruimige aardappels

100 milliliter warme melk

25 gram boter

nootmuskaat


benodigdheden

ijsbolschep

keukenpapier

  • 1 Kook, voor de aardappelpuree, de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout. Giet af en stoom ze kort droog.
  • 2 Stamp ze, knijp fijn in een pureeknijper of wrijf door een zeef.
  • 3 Voeg beetje bij beetje de warme melk toe. Roer de boter er met een pollepel door tot een luchtige puree.
  • 4 Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en zet de puree apart.
  • 5 Breng 150 ml water met de boter aan de kook. Roer alle bloem erdoor en blijf roeren tot de deegbal loslaat van de wand van de pan.
  • 6 Neem de pan van de warmtebron en klop 1 ei erdoor. Voeg een tweede ei toe en klop tot het beslag glanst.
  • 7 Meng de aardappelpuree erdoor en roer goed. Laat iets afkoelen.
  • 8 Verhit het frituurvet tot 180°C. Vorm met vochtige handen of een kleine ijsknijper kleine balletjes van het pureebeslag.
  • 9 Klop de laatste eieren los met een klein scheutje water. Wentel de aardappelballetjes erdoor en frituur tot ze goudbruin zijn.
  • 10 Laat uitlekken op keukenpapier.


voedingswaarde

energie 510 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 11 gram