online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
50 min.
bijgerecht
Recepten Pommes dauphine

Pommes dauphine

ingrediënten

50 gram boter

50 gram bloem

4 eieren

frituurolie

500 gram kruimige aardappels

100 milliliter warme melk

25 gram boter

nootmuskaat


benodigdheden

ijsbolschep

keukenpapier

  • 1 Kook, voor de aardappelpuree, de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout. Giet af en stoom ze kort droog.
  • 2 Stamp ze, knijp fijn in een pureeknijper of wrijf door een zeef.
  • 3 Voeg beetje bij beetje de warme melk toe. Roer de boter er met een pollepel door tot een luchtige puree.
  • 4 Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en zet de puree apart.
  • 5 Breng 150 ml water met de boter aan de kook. Roer alle bloem erdoor en blijf roeren tot de deegbal loslaat van de wand van de pan.
  • 6 Neem de pan van de warmtebron en klop 1 ei erdoor. Voeg een tweede ei toe en klop tot het beslag glanst.
  • 7 Meng de aardappelpuree erdoor en roer goed. Laat iets afkoelen.
  • 8 Verhit het frituurvet tot 180°C. Vorm met vochtige handen of een kleine ijsknijper kleine balletjes van het pureebeslag.
  • 9 Klop de laatste eieren los met een klein scheutje water. Wentel de aardappelballetjes erdoor en frituur tot ze goudbruin zijn.
  • 10 Laat uitlekken op keukenpapier.


voedingswaarde

energie 510 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 11 gram