voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
gemiddeld
35 min.
klein gerecht, brunch, klein gerecht/hapje, bijgerecht
Recepten Pommes duchesses van zoete aardappel

Pommes duchesses van zoete aardappel

ingrediënten

500 gram zoete aardappels

1 teentje knoflook

40 gram boter

1 eetlepel bloem

1 takje tijm

1 ei


benodigdheden

spuitzak

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Kook de zoete aardappels met de knoflook in circa 20 minuten gaar en stamp daarna tot een fijne puree.
  • 3 Voeg de boter, bloem, tijmblaadjes en het ei toe en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Schep het mengsel in de spuitzak en spuit rozetjes van circa 3 cm Ø op de bakplaat.
  • 5 Bak de pommes duchesses circa 25 minuten in de oven tot de buitenkant knapperig en goudbruin is.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 75 kcal
vet 3 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 1 gram