online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Pompoen en pastinaak met worst van de ovenplaat

Pompoen en pastinaak met worst van de ovenplaat

ingrediënten

250 gram pompoenen

250 gram zoete aardappels

250 gram vastkokende aardappels

250 gram pastinaken

250 gram winterwortels

4 rundersaucijzen

1 bol knoflook

3 eetlepels olijfolie

1 eetlepel gedroogde oregano

1 eetlepel gedroogde majoraan

1 eetlepel gedroogde rozemarijn


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de groenten samen met de worsten en knoflookteentjes, olie en kruiden in een kom. Schep goed door zodat alles met een laagje olie is bedekt.
  • 2 Verdeel dit alles over de bakplaat en bestrooi met zout en peper. Bak de groenten en worsten in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar en mooi bruin.

bereidingstip

Wil je voorkomen dat het velletje van een saucijs of braadworst knapt? Dat kan op twee manieren: 1. Wel ze voor het bakken eerst 5-10 minuten in heet water. Droog ze wel eerst af voor het bakken, anders spettert het zo en worden ze lastiger bruin. 2. Bak ze zachtjes op een lage stand in ruim boter of vloeibaar bakproduct.


voedingswaarde

energie 505 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 21 gram